Cele mai frumoase cascade din lume


1.Cascada Angel
Salto Angel sau Salto del Angel (Cascada Îngerului) se găsește în sud-estul VenezueleiAmerica de Sud fiind cu 978 m cea mai înaltă cascadă din lume,[1] (având o treaptă de 805 m). Băștinașii au numit-o Kerekupai-Merú ce înseamnă "Săritura cea mai adâncă" fiind confundată până nu demult cu Churún-Merú.
Cascada aparține de Gran Sabana ce este o parte din Parcul Național Canaima. Cursul cascadei este un afluent al râului Rio Carrao. Salto Angel cade de pe Auyan-Tepui un platou muntos (suprafață 700 km²). Pe timpul căderii apei, (805 m) mai ales în anotimpul secetos, apa este pulverizată, picăturile de apă se preling pe pereții stâncoși fiind colectate intr-o vale adâncă intr-un râu torențial, după un traseu scurt, urmează încă o cădere de apă de 200 m adâncime. Alimentarea cascadei cu apă, este realizată prin furtuni cu ploi torențiale, fiind colectate pe suprafața platoului, la marginea acestui platou găsindu-se cascada.
.

2.Kalandula Falls - Angloa
Cascada Kalandula este printre cele mai mari cascade din Africa. Dupa volumul de apa se situeaza pe locul 4.
3.Jog Falls - India
Jog Falls , cascada Gerosphpa sau Joga Falls este cea de-a doua cascadă cu cea mai mare scufundare din India, situată lângă Sagara taluk , districtul Shivamogga din statul Karnataka . [1] Este o cascadă segmentată, care, în funcție de ploaie și de sezon, devine o cascadă plonjată . Căderile sunt o atracție turistică majoră și se situează pe locul 13 în lume de către baza de date cu cascade. Ele sunt, de asemenea, cunoscute sub denumirea de Gersoppa Falls sau Jogada Gundi. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Minuni ale lumii moderne

Cele 7 minuni ale lumii

Atracțiuni turistice